Spennende med camping i Norge

Camping Norge

Etter å ha feriert i utlandet en årrekke, var vi mange som i 2020 plutselig ikke lenger kunne velge utenlandsferie. Dette ser i koronaens tid ut som å vedvare. Lenge.

Hva er så alternativet?

Den typiske utenlandsferierende er mye nødt til å se på muligheter i eget land grunnet reiserestriksjoner, særlig smittefrykt og nedstenging utover grensene. Er det bare negativt?

Gjennom 2020 var vi en god del Nye Campere, som jeg vil kalle oss. I kategorien: «Aldri campingvogn. Aldri grilldress. Aldri fellesanlegg med skrikende unger og dårlig norges-vær.»

Vi tok feil.

Først:

  • Færre valg eller rettere svært begrensede muligheter til å benytte kommersielle reisemåter som fly, tog eller båt
  • Komplisert eller nærmest umulig å få inn avslapping og spontane opplevelser i et smittevernsystem som globalt var umulig å forutse neste alvorlighetsgrad av

Dette var sterkt begrensende faktorer som gjorde at anskaffelse av campingvogn for vår del skjedde uten motstridende argumentasjon slik vi tidligere har resonnert under normal ferieplanlegging hvor camping har vært luftet.

Hvordan ble så opplevelsen av Norgesferie 2020?

2020 ble på mange måter den beste ferieopplevelsen, sett bort fra også usikkerhet og fokus på smitteverntiltak og medfølgende begrensinger også innenlands.

Ved hjelp av nettsteder som camping norge og tilhørende tjenester hjalp internettet oss med planlegging både i forkant av ferien mye knyttet til planlegging, men også i høyeste grad underveis.

Nå i etterkant av 2020 også med aktiv sammenligning av steder vi har besøkt, ønsker å besøke eller gjennom artikler på nett eller omtaler som generelt pirrer vår nysgjerrighet. En fantastisk campingplass som for oss mye åpnet nye opplevelseskanaler innenlands, er camping kragerø – hvor vi både gjennom avslappende feriering hadde en svært sentral plassering av vår nyervervede campingvogn på østlandet. Etter å ha bakset oss nedover vårt langstrakte land fra Nord-Norge.

Opplevelsene sto i kø, også på nevnte campingplass, men i sum var det menneskene vi møtte og den friheten som camping gav oss, som gjør at vi gleder oss stort til 2021 og mulighetene som byr seg. Barna har særlig oppdaget den spontane opplevelsesmuligheten vi faktisk har i Norge, med naturopplevelser nær campingplasser, godt merkede kulturopplevelser og gjerne innslag av lokale spesialiteter. Dette siste tror vi blir en slager for 2021 – nemlig satsing på kulturopplevelser – som også vil gjøre naturopplevelser ennå sterkere. Vi voksne får kjenne på en ekstra glede ved å introdusere våre barn for fasilitetene vi faktisk har i vårt eget land.

Vi er mange som gleder oss til ferie i Norge i 2021. Til å igjen oppleve magien fra 2020, og garantert enda flere magiske øyeblikk i eget land. Det gir også en følelse av å bidra med optimisme for fremtiden, og selvsagt ønsker vi etter hvert utenlandsreiser, men tenk hvor mye bedre kjent vi blir i eget land. Med mulighetene rett utenfor egen stuedør. Dette kan vi også bringe med oss i Norges-reklame utenlands senere, som ikke bare vil hjelpe satsinger nasjonalt her – men i kommende generasjoner kanskje skape enda flere muligheter lokalt. At flere tør å satse på opplevelse, tjenester og globale satsinger i og med base i Norge.

God ferie 2021 og spennende år fremover tross korona.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.